Domowe rafaello

Jaglane rafaello



Co potrzebujemy? (Przepis na ok. 20sztuk)

1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka wiórek kokosowych(do masy)
1/2 szklanki wiórek kokosowych do obtoczenia
1/2 szklanki mleka kokosowego
Ok. 20 sztuk Migdałów
1/3 szklanki płatków migdałowych



Jak to jest zrobione?

1. Kaszę płuczemy wrzącą wodą i wsypujemy do garnka.
2. Do kaszy dolewamy mleko i gotujemy na małym ogniu. (Do momentu aż kasza wchłonie mleko).
3. Wsypujemy migdały i wiórki kokosowe(wcześniej podprażone na patelni).
4. Jezeli mamy juz odpowiednią konsystencję blendujemy na krem.
5. Fromujemy kulki i obtaczamy wiórkami kokosowymi. Do środka możemy włożyć całe  migdały.
6. Wkładamy do lodówki na 2/3 godziny.

Voila!



Może nie jest takie super fit ale przynajmniej bez substancji konserwujących dodawanych do sklepowego rafaello.

Dodaj komentarz

1 Komentarz do "Domowe rafaello"

Powiadom o
avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Jetsin
Gość

Super exeticd to see more of this kind of stuff online.