Domowe rafaello

Jaglane rafaello



Co potrzebujemy? (Przepis na ok. 20sztuk)

1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka wiórek kokosowych(do masy)
1/2 szklanki wiórek kokosowych do obtoczenia
1/2 szklanki mleka kokosowego
Ok. 20 sztuk Migdałów
1/3 szklanki płatków migdałowych



Jak to jest zrobione?

1. Kaszę płuczemy wrzącą wodą i wsypujemy do garnka.
2. Do kaszy dolewamy mleko i gotujemy na małym ogniu. (Do momentu aż kasza wchłonie mleko).
3. Wsypujemy migdały i wiórki kokosowe(wcześniej podprażone na patelni).
4. Jezeli mamy juz odpowiednią konsystencję blendujemy na krem.
5. Fromujemy kulki i obtaczamy wiórkami kokosowymi. Do środka możemy włożyć całe  migdały.
6. Wkładamy do lodówki na 2/3 godziny.

Voila!



Może nie jest takie super fit ale przynajmniej bez substancji konserwujących dodawanych do sklepowego rafaello.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *