​Dziś w roli głównej ciecierzyca. Przepis na zdrową przekąskę.

wp-image-1503377005jpeg.jpeg

Dziś w roli głównej ciecierzyca. Przepis na zdrową przekąskę.

Składniki:
*ciecierzyca
*oliwa
*przyprawy do wyboru:
 “Słodka papryka mielona”
 “Ostra papryka”
 “Curry”
 “Sól morska” – jest mniej zdrowe ale domyślam się że będą jeszcze bardziej aromatyczne.

Polecam zrobić mix przypraw, które Wam najbardziej odpowiadają.
Przepis:

Zakupiłam ciecierzycę firmy melvit.

Na opakowaniu jest opis przygotowania. 

1. W tym przypadku należy moczyć ją w wodzie przez 12 godzin.

2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

3. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia.

4. Ziarna wypłucz, odsącz i osusz recznikiem papierowym.

5. Ciecierzycę wsyp do glebokiego naczynia wymieszaj z oliwą i przyprawami.

6. Całość rozprowadź na blaszce i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30min.

Zalety:
* zawiera wit. B6, Potas, Błonnik, Żelazo
* bez konserwantów i sztucznych barwników
* znajomi będą sięgać po nie bez obaw o kalorie

Oczywiście nie jestem tak genialna i sama nie wpadłam na ten pomysł. Dużo bloggerek koncentruje się na zdrowym odżywianiu i przyznaję, że mi się też to udzieliło:) nie mogło tego zabraknąć u nas.

Pamiętajcie, że najlepiej smakują zaraz po podaniu. Są idealnie chrupiące.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *